新浪内蒙古| 资讯| 县域| 旅游| 同城| 微博| 看图

|邮箱|注册

新浪内蒙古

时尚>网购心经>正文

唐卡艺术新丝路 | 印度菩提伽耶唐卡艺术展开展

A-A+2016年11月25日14:26审计署网站

  佛教起源于印度,唐卡缘起于佛教。释迦牟尼2600多年前创立佛教,2016年11月象征着佛教智慧美学的唐卡又回到了释迦牟尼成佛的菩提树下。

  ▶Buddhism originates from India and Thangka originates from Buddhism. Siddhartha Gautama founded Buddhism 2600 years ago. In November 2016, Thangka, the symbol of the wisdom aesthetic of Buddhism, goes back to the Bodhi tree under which Siddhartha became a Buddha。

  本次展览中,原本修行得道于印度的八十四位大成就者将重归印度,在轮回中延续生命的真相。唐卡并不只是简单的工艺与美术,在线条与色彩中隐藏着东方的智慧,生命与宇宙,因果与轮回。中华大觉寺将举行唐卡慈善义卖活动,所得款项将用于印度僧伽会和唐卡公益助学等慈善事业。

  ▶In this exhibition, the 84 mahasiddhas who became Buddhists in India will return India and extend their life in Samsara. Thangka is not simply craft and art; its lines and colors embody the wisdom of the East, life and the universe as well as causality and samsara. A charity sale of Thangka will be held at Dajue Temple of China and all the proceeds will go to charity of Buddhist Sangha Council of India and Thangka Charitable Foundation etc。

  在古印度的八十四位大成就者中,有五位出家,即香底巴、龙树、卡那力巴、夏力巴和布苏固五位,余者皆为在家的瑜伽士。其中,八十位是男性,四位是女性。

  八十四位大成就者中,几乎包含社会各阶层的人士。除了几位是国王和大臣外,大部份是市井小民,甚至是最下层的穷困者。这些人物在未成就前,都有七情六欲,都是鲜活的,就好像活在我们的今天,活在我们的身边。

  印度八十四位成就者乃是大手印传承之父。这些成就者本已成佛,居住在印度。历史上赫赫有名者如龙树、圣天等的故事充满了神通与智慧。在数百年来代代相承的印度佛教密续传承中,许多令人惊奇而有趣的故事极具启示意义。八十四个真实的密续传奇,八十四种不同的人格魅力,而且全部都是发生在第八到十二世纪印度境内的事迹。

  主办机构| Organizer

  全印度比丘僧伽会

  All Indian Bhikkhu Sangha Association

  印度菩提伽耶中华大觉寺

  Mahabodhi Chinese Temple, Bodhgay, Indian

  承办| Undertaker

  吉祥唐卡

  Auspicious Thangka

  独家媒体| Exclusive Media

  喜雅艺术

  Himalaya Art

  公益支持机构| Supporting Organization

  唐卡公益基金

  Thangka Foundation for Public Good

  展览信息| Exhibition Information

免责声明:本文是广告,仅代表企业观点,与新浪网内蒙古站无关。其原创性以及文中陈述文字和内容未经本站证实,对本文以及其中全部或部分内容、文字的真实性、完整性、及时性本站不作任何保证或承诺,请读者仅作参考,并请自行核实内容。122195925@qq.com

新浪简介|新浪内蒙古|广告服务|联系我们|客户服务|诚聘英才|网站律师|通行证注册|产品答疑

新浪公司版权所有

返回顶部